donderdag 17 april 2014

Bericht uit het netwerk van de SvVH

Cura Vera informeert over patiëntenrechten

Veel mensen weten niet wat er gedaan moet worden om te voorkomen dat ze tegen hun zin in doorbehandeld worden in de zorg. Cura Vera is er speciaal voor die groep. En daar kunt u ook bij horen.

Patiëntenrechten

Stichting Cura Vera wil mensen informeren over patiëntenrechten en kan ze ondersteunen bij het schrijven van een wilsverklaring behandelbeperkingen. Cura Vera doet dit door het aanbieden van cursussen maar ook worden mensen individueel bijgestaan. Ook geeft de organisatie voorlichting over dit onderwerp aan zorgverleners.


Wilsverklaring

Ook u kunt tot de doelgroep van Cura Vera behoren. Of u kiest voor een wilsverklaring is uiteraard aan u. Maar voorwaarde om die keuze goed te kunnen maken is wel dat u op de hoogte bent van de mogelijkheden. Een wilsverklaring behandelbeperkingen is trouwens iets anders dan het opstellen van een euthanasieverklaring.

WGBO

De projecten van Cura Vera zijn gebaseerd op de zogenoemde 'WGBO'. De WGBO is de eerste wet over de patiëntenrechten in Nederland. Op de website http://www.curavera.nl, Facebook en Twitter (@Cura_Vera) kunt u verder kennismaken met ons werk.