zaterdag 24 mei 2014

Volgende maand cursus Haptische massage van start

Een tweetal cursisten heeft zich opnieuw bij de SvVH gemeld om in juni te beginnen met een cursus Haptische massage. Eerder werd door het duo de cursus Ontspanningsmassage in het basisprogramma afgerond.

Haptische massage

In de cursus Haptische massage van vijf dagdelen kunnen (sport-)masseurs kennismaken met haptonomische aanraking. Een massagediploma, zoals het certificaat van de cursus Ontspanningsmassage, is gewenst om de cursus Haptische massage goed te kunnen volgen.

Ontspanningsmassage

In de basiscursus Ontspanningsmassage van vijf dagdelen wordt geleerd om een volledige lichaamsmassage te geven. Er wordt vooral gewerkt op basis van de klassieke massagetechniek die ook wel 'Zweedse massage' wordt genoemd. De cursus Ontspanningsmassage kan een ingang zijn voor de cursussen Haptische massage en Inleiding in haptonomie.

Handgreep uit de klassieke massagetechniek.

Basisprogramma

Ontspanningsmassage en Haptische massage maken naast de cursus Inleiding in haptonomie deel uit van het basisprogramma van de SvVH. Haptische massage en Inleiding in haptonomie kunnen een basis vormen van een voortgezette en op de cursist afgestemde opleiding aan de SvVH.